STARTEN PÅ DET HELE

ALLE HAR USIKKERHETER, HVA ER DIN?

Sommeren 2014 giftet jeg meg, da hadde jeg brukt to år på saumfare Pinterest opp og ned, for å finne det «riktige» designet til vår egen bryllupsdag. Jeg hadde hatt bryllup på inn- og utpust og var sikkert like «preget» av at jeg skulle gifte meg som alle andre bruder!

I frykt for å oppleves som en som giftet seg og nå «vet» hvordan «alt» i bryllupsverdenen skal gjøres, så vil jeg gjerne dele min reise med dere.

Etter mitt eget bryllup som jeg hadde designet sammen med min mann, satt vi igjen med mye utstyr. Så han kom på idéen om å starte en bedrift med bryllup. Jeg tenkte bare hva i all verden skal jeg gjøre? Er det noen som i det hele tatt vil høre på hva JEG har å si, jeg kan da ingenting…!

Jeg satte i gang! Det jeg visste var at det ga et ekstra lys i meg som jeg ikke hadde kjent på før. Uten å vite retning, mål eller mening så kastet jeg meg utfor og begynte å lage mer dekor som kunne leies ut til andre brudepar slik at de skulle slippe å lete etter det jeg selv hadde brukt så mye tid på.

Så tok jeg forsiktig kontakt med Losby gods for å høre om jeg kunne være med som utstiller der til en bryllupsmesse og det takket de positivt ja til. Da kjente jeg en merkelig bekreftelse. Jeg har en bryllupsbedrift og andre vil høre om den.

Jeg husker jeg skulle ta noen bilder av et bord som jeg skulle sette sammen selv, og ønsket å kontakte en leverandør som jeg trengte å få lov til å «låne» dekketallerkener av. Jeg hadde altså så vondt i magen, var så usikker på meg selv, og turte egentlig ikke å spørre dem om lov. Jeg kunne bare ikke la være å forsøke, så jeg dro i et møte med Tilbords. Rusen jeg fikk var ubeskrivelig! Ikke bare fordi Tilbords hadde sagt ja til å låne ut dekketøy, men fordi jeg hadde kommet over en kneik med meg selv. Jeg turte å spørre, jeg turte å vise mine egne produkter. Dette var en så stor greie i mitt eget hode og i dag skjønner jeg nesten ikke at det gikk an å være så usikker og så nervøs.

Etterhvert som jeg designet flere og flere bryllup, har jeg kommet i kontakt med så mange fantastiske leverandører og jobbet med så mange herlige brudepar. Jeg har lært, feilet, reist meg igjen og jeg er så takknemlig for denne reisen. Min usikkerhet rundt at som kvinne så kan man ikke, eller «jeg kan ikke starte firma, jeg vet jo ikke hvordan det skal gjøres, det er det vel bare menn som kan som er gode på tall»….!

Jeg har aldri vært glad i tall eller følt meg som noen god matematiker. Ironien i det hele er at jeg utdannet meg som arkitekt, der man bør ha litt oversikt over tallene. Så igjen da jeg ikke visste hva jeg kastet meg ut i, så registrerte jeg et enkeltmannsforetak og turte å stå i det. Sommeren 2018 registrerte jeg et AS med nettbutikk og salg av trykksaker. Dette har nå blitt min aller største spesialitet, men når jeg jobber fulltid som arkitekt så tar jeg med meg arkitektur og design i alt jeg gjør. Læringskurven har vært enorm!

Så når jeg nå står i det og prøver å dele alt jeg kan om bryllup til alle dere der ute, slik at deres bryllupsreise skal bli enklere, så vil jeg bare si en ting: «FUCK JANTELOVEN!». Vi kvinner kan!

Alt jeg har kjent på av usikkerheter med at det jeg har ikke er bra nok, mine bilder er ikke gode nok, jeg vet ikke hva jeg skal dele… Til å nå nesten ikke ha nok minutter og timer i døgnet til å skrive ned, dele på instagram, spille inn podcast episoder, å ha startet en blogg og nå har nettbutikk på siden av fulltidsjobb og to små barn, så vær så snill og ikke tro at du ikke kan! Det handler ikke om å ikke feile, men det handler om å reise seg opp igjen. Evig takknemlig til alle dere som støtter meg på denne reisen, som lar meg få lov til å gjøre denne jobben og som fortsetter å heie på meg. Tusen takk! Gleder meg til å ta dere med på reisen videre.

Klem fra Amanda*

 

Følg meg gjerne på instagram og facebook for mer inspirasjon og tips!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *