HVORDAN UNNGÅ Å BLI EN BRIDEZILLA?

Nøkkelen er å planlegge godt, men selv bruder som planlegger godt kan gå litt over streken innimellom.

Følg planen og gjør ting i tide, sett opp en plan og hold dere til den. Tidsplanen er viktig og her finnes det mange gode verktøy. Jeg har tidligere snakket om verktøy som gjør planleggingen lettere, men hvordan unngår man likevel å bli helt gal i denne prosessen?

Respekter din forlovede, hans/hennes ønsker er like viktige som dine egne. Ironisk nok høres dette kanskje rart ut at jeg i det hele tatt føler jeg må si dette, men virkelig, man skal ikke undervurdere de indre kreftene som kommer opp til overflaten når man skal være brud. Det kan komme en kraft som virkelig gjør deg til verdens mest «bossy» person ever. Hvis du i tillegg er litt «bossy» fra før av, da er det enda viktigere at du forsøker å holde deg litt i tøylene.

Så vær snille med hverandre og forsøk å ikke tråkke på hverandre. Ta hensyn til familie rundt dere, men ikka la dere overstyre av alle rundt. Det er tross alt deres dag. Dette er ikke din fest, men faktisk en feiring av kjærligheten deres for alltid. Bryllupsplanlegging skal være gøy, ikke la det bli et hektisk kaos. Det er skikkelig vondt for dere å planlegge en fest i så lang tid for så å ikke orke festen på den store dagen. Det samme går for utseénde, trening og lite spising. Den verste historien jeg har vært borti foreløpig var da en brud kollapset rett før middagen og måtte hastes til sykehus. Viste seg at hun var underernært og helt uttørket, hadde sultet lenge uten å helt være klar over det og resten av kvelden tilbrakte hun på sykehuset imens alle gjestene spiste 4-retters middag på et slott uten at brudeparet var tilstede. Så ta vare på dere selv under hele prosessen, dette er viktig.

Deleger ut oppgaver, alt som kan gis bort, gi det bort. Foreldre blir sååå glade for dette punktet. Her overtar de med glede! Ikke minst er det veldig hyggelig for forlovere å føle at de er med på planleggingen. Det kan være ekstra stas å ha litt «jentekveld» med forloveden eller forloverne sine og andre nære venninner. Disse kveldene kan dere sette opp flere av, der dere samler invitasjoner, legger dem i konvolutter og skriver på adresser. Eller dere kan lage noen vaser og lykter, sette sammen bånd til bordkortene imens dere mimrer over de gamle og gode minnene deres. Det samme går for gutta, hygg dere underveis.

Når dere skal velge musikk til vielsen f. eks. Sette dere ned med et glass vin (eller uten om du ikke drikker). Sett på gamle sanger som er spesielle for dere og fortell hverandre hvorfor dette er så viktig for dere eller hvorfor den sangen hadde en spesiell plass i hjertet deres. Dette husker jeg mannen min og jeg gjorde og vi ble begge satt ut av hvor spesiell denne daten faktisk ble. Vi satt nede på hytta, der vi skulle gifte oss og nøt kvelden med stearinlys etter en lang middag. Dette var virkelig noe av det mest minnerike vi gjorde gjennom planleggingen. Så må jeg faktisk innrømme at der vi satt, kun oss to, med tente lys, sjøen i bakgrunnen og tanken på at dagen var her om veldig kort tid, gjorde at vi begge fikk en tåre i øyekroken.  Rart hva bryllup kan dra med seg av krefter og følelser.

Det viktigste i denne settingen er kanskje dette: Ha noen nær dere som dere kan stole på. En som dere kan være helt dere selv med. En dere kan være helt ærlig med, men aller viktigst en som faktisk tør  å være ærlig med dere. Grunnen til dette er nemlig, i dét øyeblikket dere begynner å bli riv ruskende gale bridezillaer, eller kanskje er veldig godt i gang med  å være det, så er det viktig at denne forloveden din tør å si: «nå må du komme deg tilbake på jorden, frøken!».

Dette er viktig, la dem få lov til å fortelle deg at nå er du på sporet av klin kokkos, så tillat at de trekker deg ned på jorden igjen. Jeg var heldig og har et veldig nært forhold til min søster og hun var veldig god til å holde meg i sjakk! Det var ordentlig hyggelig å ha henne nær under hele prosessen og det var viktig for meg å ha henne der. Det eneste jeg angrer veldig på, til den dag i dag. Det er at jeg ikke inkluderte å ha henne med i min tale. Det vil si, jeg hadde henne med, men hver gang jeg øvde på å lese den høyt, så begynte jeg bare å tute da jeg kom til navnet hennes. Hun betyr enormt mye for meg, og i en oppvekst der min mor var alene med tre barn, så var min søster veldig ofte en ekstra mamma. Så å stå der i begynnelsen av talen og takke henne for det mest episke utdrikningslaget EVER og den enorme støtten hun ga oss, ikke minst at hun sto der og dekket bord med oss til kl. 2 på natten med nesten høy feber og streptokokker natten før, det sier bare én ting, hun er verdens beste søster og hun var definitivt verdens beste forlover. Så stor takk til deg min kjære søster, for at du gikk all-in, for at du alltid har vært der, og for at du holdt ut da jeg ble bridezilla og for alt du bidro med.

Så har du en forlover du bryr deg om, nei, det er ikke et krav til å takke dem på dagen, men hvis du egentlig vil, men er redd for å bli for sentimental på selve dagen og ikke skal klare å komme deg gjennom talen din, så lær av meg. Ikke la hva du tror andre vil tenke om deg, ta fra deg ditt øyeblikk. Gi fullstendig blaffen i hva andre synes, om du gråter, om du kommer deg gjennom talen din, eller ikke kommer deg gjennom talen din – si akkurat det du har lyst til å si, det er din dag! Hold benene på jorden, feire kjærligheten og gjør det slik DU vil! Om du ikke vil si noen ting så er det også helt greit!

Håper disse tipsene hjelper dere og at dere klarer å nyte prosessen. Dette er jo forhåpentligvis bare en gang i livet at dere gjør.

Lytt gjerne til denne episoden i vår podcast: “Bryllupsglede” HER.

 

For mer tips og inspirasjon til bryllupet, så følg meg gjerne på instagram, pinterest og facebook også, eller lytt til podcasten Bryllupsglede.

 

Lykke til!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *