HVA KASTER MAN PÅ BRUDEPARET?

Det kan være veldig hyggelig å ha noen bilder på vei ut av kirken med litt ekstra “glitter” på seg. En lang tradisjon er at brudeparet står på kirketrappen og blir fotografert imens de blir kastet noe på. Dette betyr ikke at man kaster egg på brudeparet, men at man kaster noe som gir en liten ekstra “partyeffekt” til bildet. Husk å gi beskjed til fotografen om dere ønsker å bli kastet på ned kirkegulvet etter vielsen, imens dere går ut. Eller om det er et ønske om å stå på utsiden av seremonien og runde av med det der. Husk at alle som skal kaste noe på dere, må få beskjed om dette i forkant av vielsen. Det er flere måter å løse dette på.

Roseblader
En av dem kan være roseblader. Dette gir et mykt og romantisk preg. Rosebladene har ulik størrelse og når de blir kastet på så tar de ulik plass på bildet. De kan være i ulike toner eller de kan være i kun én farge. Dette kan kombineres med resten av stilen på bryllupet. Rosebladene kan samles i en liten kurv, eller det kan legges i ulike holdere som holder det samlet. Vi har designet “iskrem”-holdere til flere bryllup. Det er enkelt å rulle sammen et ark og klistre/lime det sammen som en iskrem-kjeks og fylle dem med roseblader. Viktig å huske på at men ikke bør legge roseblader oppi før på selve morgenen. Rosebladene er sarte og tørker lett ut. Hvis det er “looken” du ønsker å gå for så gjør det jo selvfølgelig ingenting.

Riskorn
Dette er det jeg anbefaler minst. Grunnen til dette er at riskornene blir spist av fuglene. Nei, det er ikke farlig for dem, men det gjør jo heller ingen nytte. Noen kirker forbyr det også da det kan være en ekstra fristelse for rottene. Disse kan samles i små tøyposer.

Såpebobler
Disse gir et rolig og sjarmerende preg på bildene. De stjeler ikke oppmerksomhet og legger heller ikke til en farge. De er enkle å ha i en liten kurv og et fint minne å ta med seg for gjestene. Dette kan man kjøpe som enkeltholdere eller som en liten såpeboble-maskin.

Konfetti
Dette er en gøyal effekt. Både lyden av et lite smell og alle fargene som fyker ut er skikkelig morsom! Her er det mengder av farger å velge mellom på markedet, og man kan også få tak i nedbrytbar konfetti. Dette kan være lettere å finne på Etsy, E-bay, Amazon osv. enn i Norge. Husk også på at det skal ryddes opp.

Lavendel eller annen spesiell blomst
En søt liten detalje kan være å velge en blomst som har en god lukt. Slik at hver gang dere lukter den blomsten i fremtiden, så kan det ta dere tilbake til bryllupsdagen. Lavendel har en spesiell og sterk lukt, men syriner, eller andre blomster er like aktuelle.

Lykke til!
Klem fra Amanda

Følg meg gjerne på instagram og facebook for mer inspirasjon og tips!

Fotograf: Anne Margrethe Photography

 

For mer tips og inspirasjon til bryllupet, så følg meg gjerne på instagram, pinterest og facebook også, eller lytt til podcasten Bryllupsglede.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *