BRYLLUPSDESSERT – MINE 7 TIPS

BRYLLUPSDESSERT

Noen gode tips når du skal avgjøre hvilken dessert

BRYLLUPDESSERT – MINE 7 BESTE TIPS

 

Det finnes så mange måter å spise dessert på. Hvorfor ha en 3- retters middag med dessert om det blir for mye? Noen gjester orker lite andre orker mye. Hva kan du tilby og hva vil du? Det kan være ganske morsomt å gjøre desserten litt annerledes? Eller muligens tilby en litt lettere variant?

Her finnes det flere alternativer å velge mellom. Disse tipsene kan også brukes til et selskap, nyttårmiddagen eller en bursdagsmiddag med mange gjester.

 

  1. Dropp desserten helt. Her sparer du selvfølgelig mest mulig kroner, men du oppnår kanskje ikke ønsket resultat.
  1. Bestill makroner ferdige. Det finnes leverandører som lager dette og setter det på en pyramide eller legger rullene i sirkler, slik at det kan stables i høyden. Dette kan være morsomme figurer å ha på et dessertbord, sammen med bryllupskaken. De kommer i mange smaksvarianter. Her er det bare å sette sammen dine favoritter. Senest i dag så jeg en i «brunost», «salt karamell» og «pasjonsfrukt». Dette er en lett og fin dessert, der du kan bestille en pakke på det antallet du har som gjester og få en hyggeligere pris fra leverandøren.
  1. Håndlaget konfekt er undervurdert. Dette er noe dere kan hygge dere med som et prosjekt dere to, eller med familie og forlovere. Her kan dere male på initialene deres i fargen som matcher til bryllupet. Min mor laget faktisk håndlaget konfekt med våre initialer på og vi la det i en liten boks. Slik at hver kuvert fikk en boks med håndlaget konfekt til kaffen eller til slutten av måltidet. Det som var til overs ble brukt til å dekorere kakebordet med. Konfekt kan virkelig være en utrolig fin liten sak å bestille ferdig. Her finnes det mange fantastiske leverandører som lager små «petit fours» i ulike varianter. Du kan få fra det helt mørke i sjokoladeverdenen med mørk sjokolade som fyll til hvit sjokolade og en helt annen smak på fyllet, slik som pasjonsfrukt eller bringebærmousse inni. Så enkelt og så lekkert! Det beste er at: én holder.
  1. Ispinner er en så morsom dessert som veldig sjelden treffer feil. Nå finnes det ispinner i så mange smaker at det er vanskelig å velge. Det går an å bestille 3-4 ulike smaker med et visst antall ispinner av hver smak. Gjestene kan gå og forsyne seg med ispinne imens servitørene tar ut middagstallerkenene. Har du veldig lyst, så går det an å lage det hjemmelaget også, men husk å priorotere tiden din til det du virkelig må også.
  1. Mini cupcakes er helt nydelige! Dette kan være morsomt å kombinere med fargetema til resten av designet deres. Kremen på de små cupcakene kan jo lages i akkurat den fargen du vil. Rosa til rosa blomster. Hvit til bryllup med gulldetaljer og mye grønt. Grønn til et bryllup i skogen, eller til et bryllup med mye grønne blader? I tillegg kan dette stables som noen små tårn på et lite dessertbord eller et kakebord.

 

  1. Mini kaker er en kjempe hit! Her får du en helt egen bitteliten kake som du selv kan velge smaken på. Kjør to ulike smaker å velge mellom evt. slik at de som ikke spiser sjokolafe kan få en liten ostekake eller en liten mousse? Enkel og søt variant som virkelig vil overraske gjestene dine.
  1. Is som en liten minikake, med to ulike smaker oppå hverandre i gjennomsiktig beger, slik at du ser de to ulike fargene. Både er det en veldig fin og fargerik dessert, men også en lett dessert, som ikke blir så tung. Spesielt når du velger sorbet. Eller du kan velge små mini vaffelkjeks som holdere med en liten kule is på toppen. Dette er det flere og flere leverandører som tilbyr.

Disse tipsene er ikke nødvendigvis de rimelgiste, men du kan få 100 stk. «petit fours» konfekt sjokolade til kr 1000,-. Så det kan være en morsom variant, som også gjør at middagen til festen ikke blir så tung.

 

Lykke til!

 

 

For mer tips og inspirasjon til bryllupet, så følg meg gjerne på instagram, pinterest og facebook også, eller lytt til podcasten Bryllupsglede.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *