AKKURAT BLITT FORLOVET?

Hva bør dere tenke på først? Hvor skal du se? Hvem skal du dele nyheten med? Hvordan skal du dele?
Først og fremst nyt forlovelsen, jeg husker jeg fikk et ekstra «hopp» i vårt forhold etter at jeg ble fridd til. En helt egen følelse som kommer med å takke ja til et slikt spørsmål.

Din kommende mann har kanskje gått og holdt dette hemmelig lenge og kan nå endelig senke skuldrene, tror de i hvert fall, men bare la dem tro det inntil videre. Jeg vet at min mann hadde gått og gjemt ringen hjemme hos oss i 14 dager fordi han skulle fri til meg i ferien. Han hadde gått og lagt den på et nytt sted for hver dag i tilfelle jeg skulle finne den. Ryddefreak som jeg er og var enda mer den gang, før jeg ble småbarnsmor og forstod at livet ikke bare kan handle om å rydde, så var jeg uendelig glad for at jeg ikke fant den, før jeg faktisk fikk den på fingeren min.

Selv om det er veldig lett å bli helt gaaaaaaal etter alt det fine man kan begynne å se på i bryllupsverdenen, så er det viktig å være realistisk.
Så her er mine fem første tips!

 1. SETT ET BUDSJETT
  Vær helt tydelig på hva som er viktig for dere og ikke. Det er lett å gi etter, men viktig at det ikke går helt bananas, for det er virkelig mye fint å sikle etter, MEN det betyr ikke at du ikke trenger å få ditt drømmebryllup, bare fordi du ikke betaler 500 000kr for det!
 2. ANTALL GJESTER
  Viktig å se for seg et antall. Hvem er faktisk viktig for DERE å invitere? Ikke for alle andre rundt dere. Det er der mange føler de må tilfredstille andre. Det er DERES dag, ingen andre sin. Selv om noen foreldre betaler og skal ha meninger og ytre om hvem de vil ha der osv. så er det fortsatt deres dag.
 3. ÅRSTID
  Bestem dere for når på året dere ønsker å gifte dere, sommer, vinter, høst eller vår. Det er mange fine årstider å velge mellom og det er ikke nødvendigvis finest eller best å gifte seg om sommeren, selv om mange velger det.
 4. FARGER OG TEMA
  Da er dere klare for å begynne å se på farger og temaer. Begynn å lete litt etter inspirasjon. Det er overraskende å se hva den andre parten liker også. Kanskje dukker det opp nye sider ved dere selv? Pinterest og instagram er gode steder å lete etter inspirasjon.
 5. TIDSPUNKT
  Forhåpnetligvis har dere blitt inspirert til å velge en årstid og er nå klare for å sette en dato. Nå har dere fått en tanke om hva dere liker og hva dere ser etter. Da er det bare å “kaste seg” ut i jungelen med alt av hoteller, lokaler, hytter, hager og etc. Kan være veldig lurt å ringe de ulike stedene for å avtale et møte der dere kan komme og se på lokalene.


  Da er dere klare for å annonsere for verden at dere skal gifte dere til den datoen dere har valgt.
  Send ut «save the date» med dato og sted.

  Lykke til!

  Dere kan høre mer om disse punktene og andre tips i podcasten “Bryllupsglede”. Denne episoden kan dere høre HER.

  For mer tips og inspirasjon til bryllupet, så følg meg gjerne på instagram, pinterest og facebook også, eller lytt til podcasten Bryllupsglede.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *